Amager Skakforenings jubilæumstidsskrift

Så har vi hermed fornøjelsen af at præsentere Amager Skakforenings Jubilæumstidsskrift.
Tidsskriftet blev offentligtgjort/præsenteret på til den utroligt hyggelige og vellykkede jubilæums-reception, som blev afholdt lørdag den 29. oktober 2016.

Jubilaeumstidsskrift

Juniortræning

Træningsoversigt – tirsdag
Klokken Hold 1 Hold 2
17.00 Fælles start m. opsætning af borde, boldspil/socialisering.
17.10 “Opgaveløsning (niveauinddelt)
Individuelle teknikøvelser (Bla. sølv, guldspringer, AMSF eget materiale m.m.)
Gæstelærere”
“Opgaveløsning (niveauinddelt)
Individuelle teknikøvelser (Bla. bronze, sølv, guldspringer m.m.)
17.45 Pause Pause
17.55 “Skakspil
De børn der spiller på U-GP hold, skal jævlingt spille med notering.”
“Skakspil”
18.20 Fælles afslutning m. oprydning, uddeling af opgaver, beskeder m.m.
Ca. en gang om måneden spiller alle spillere sammen, på tværs af niveauer
Klokken Træningsoversigt – Torsdag
15.30-17.00 Træning med gæstelærer, for trænede spillere.

Ungdoms-DM i skak 2015

Amager Skakforening er sammen med Nørrebro Skakklub arrangør af Ungdoms-DM i skak den 2. – 4. oktober. Samtidig afholder Københavns Skoleskak et skoleskakstævne om lørdagen. Klubbens juniorer opfordres til at melde sig til én af turneringerne.
I forbindelse med arrangementet er der brug for hjælpere til kantine, tilsyn og opstilling m.m. Forældre og medlemmer, som har mulighed for det, kan melde sig til Jens Gade (jens.gade@atina.dk) eller Sven Løntoft (sven@skoleskak.dk)

Skoleskakstævne sammen med DSU’s ungdomsmesterskab
I weekenden 2.-4. oktober afholdes Dansk Skakunions danmarksmesterskab for ungdom på Søndermarkskolen på Frederiksberg. Om lørdagen den 3. oktober afholder Københavnskredsen et skoleskakstævne samme sted. Børn og unge samt deres forældre vil således i denne weekend kunne opleve et spændende skakmiljø, hvor der både er plads til begynderen og den stærke mesterspiller.

Tilmelding til Ungdoms-DM foregår på DSU’s hjemmeside, mens skoleskakeleverne kan tilmelde sig på kbhskoleskak.dk.

Generalforsamling

Klubben starter op igen tirsdag d. 11. august. Her vil der blive afholdt generalforsamling, og alle er naturligvis velkomne til at deltage.

Junior vinder Sjællandsmesterskab!

Juniorskakspilleren Karl Emil vandt med 6/7 point sjællandsmesterskabet i gruppe F skarpt forfulgt af de 3 faste hårde konkurrenter i toppen: Oliver Watts BMS skak, Lukas Iskos Nørrebro samt Malte Erikstrup GSF-Caissa. De tre fik alle 5/7 point.

Spænding var der til det sidste runde hvor Karl Emil dog havde spillet mod alle i top 5 og sikkert kunne tage det sidste point hjem. Oliver kunne have kommet på 6 point men mødte i sidste runde Lukas der nyligt vandt den samlede JGP turnering og vandt dette opgør.

Amager havde også Oskar Van Meel med i F gruppen og han fik fine 2 point med hjem til øen.
I gruppe E havde Amager 2 spillere: Ingrid og Jonas begge klarede sig flot med hhv. 3.5/7 point til Ingrid og en samlet 9. plads efter en noget tøvende start med 2 nederlag kom hun rigtig godt igen. Og 4/7 point til Jonas hvilket gav en flot 7.plads kun et halvt point fra en delt 3.plads.

Alle 4 spillere er førsteårs spillere i dette års SM for ungdom. I det kommende Københavnermesterskab og Danmarksmesterskab til efteråret er de alle 4 2.års spillere og chancerne øges for endnu bedre resultater.

Tre juniorer fra Amager skakskole kvalificerede sig til DM i skoleskak

Amager skakskole havde 5 deltagere med til Københavnsmesterskabet i skoleskak på N. Zahles gymnasieskole lørdag den 1. november.

Hagbard deltog i begyndergruppen. Ivan var med i gruppe D og fik 3 point, hvilket var nok til at kvalificere sig til DM.
Ingrid og Jonas spillede i gruppe E, og her blev Jonas nr. 3 med 4½ point og er dermed også kvalificeret til DM, Ingrid var ikke helt på toppen, men hun fightede så godt, at hun vandt en fighterpræmie.
Endelig blev Karl-Emil nr. to i gruppe F med 6 point, og er også klar til DM. Der deltog 78 børn i stævnet. Tobias og Sven var med som turneringsledere.

Alle resultater og billeder fra stævnet kan ses på her

Resultater fra juniorenes Københavnermesterskab

To juniorer fra Amager Skakforening deltog lørdag, 27. september, i det åbne KM 2014 i Ballerup.
I Gruppe E (2004-2005) vandt Karl Emil sin gruppe efter omkamp.
I Gruppe D (2002-2003) fik Ingrid 3 sejre i en svær gruppe.
2014 KM junior
Karl Emil i midten med pokal.
Info på KSU om arrangementet

I næste uges weekend (uge 40) afvikles DM for juniorer i Skanderborg. Her vil der også være et par af klubbens juniorer der deltager.

Info om DM

Ny regel for mobiltelefoner under holdskak!

KSU skriver:

I lighed med divisionsturneringen, vil følgende regel gælde i KSUs holdturnering: Under partiet er det forbudt for en spiller at have en mobiltelefon, anden form for elektronisk kommunikationsudstyr eller enhver form for udstyr, der er i stand til at foreslå skaktræk, på sig på spillestedet.

I dette reglement tillades sådant udstyr at blive opbevaret i spillerens taske, så længe udstyret er fuldstændigt slukket. Det er forbudt for spilleren at bære rundt på en taske, der indeholder et sådant udstyr medmindre dommeren har givet tilladelse til det. Hvis det er tydeligt, at en spiller har et sådant udstyr på sig under partiet på spillestedet, taber han partiet, og modstanderen vinder.

Kilde: http://www.kobenhavnsskakunion.dk/holdturneringen/index.php

Juniorskakmatch med Nørrebro Skakforening

Amager Skakforening har sammen med Nørrebro Skakklub aftalt et venskabeligt arrangement mellem hinanden, som vi håber, I har lyst til at deltage i. Forventningen er, at der i løbet af den kommende skaksæson vil blive afholdt 2 til 3 arrangementer, som vil foregå på de enkeltes skakklubbers juniortræningsdage (tirsdag for Amager Skakforening og torsdag for Nørrebro Skakklub).

Det første møde vil foregå i Nørrebro Skakklub, Frejasgade 14, 2200 København, torsdag den 25. september kl. 18.00 – 19.00.

Der forventes at være tid til 1 spil af 2 x 20 minutters varighed.

Klubberne er vært ved lidt frugt/kiks/saft el. lign. i pausen.