Historier om klubbens juniorer

Tre juniorer til skaksommerlejr på Tjele Efterskole (22/8 2015)

Denne sommer var vores børn Ingrid 9år og Karl Emil 7år med på årets skaklejr i Tjele for første gang. Samtidig var det første gang at de var alene afsted på sommerlejr i det hele taget og sommerfuglene var store i deres maver og nok endnu større i vores stakkels forældremaver.

At de ville være vilde med skakdelen og det med at møde en masse andre som også synes at skak er sjovt og få undervisning i skak, var vi ikke så meget i tvivl om… Men ville de kunne lide maden, ville de få snakket med nogle, ville de blive generte, ville de komme til at savne os, ville de huske at børste tænder og vaske sig og og og…

I forvejen havde vi snakket med ildsjælene der arrangerer lejren da vi var lidt usikre på om Karl Emil med 7år ville være for ung til at komme med, ikke pga. skakerfaring men mere mht. det at skulle være helt selvkørende. Konklusionen blev at han nok skulle klare den med storesøster som backup og lederne har altid et vågent øje på de mindste.

Det var også som forventet en tryg oplevelse at aflevere ungerne på skolen om søndagen og de var fornærmende lidt kede af at skulle sige farvel til deres forældre.. De var meget mere optaget af at komme til at snakke med de andre hvor de jo kender flere fra forskellige skakstævner. Vi var bare i vejen ;o)

Så er der ellers bare stille en hel uge og når man får fat i ungerne via mobil har de egentlig ikke lige tid til at snakke.

Da vi hentede dem igen var det to meget meget trætte børn mættede af oplevelser og nye erfaringer. Det første de begge dog sagde var; at de vil afsted til næste år igen. Jeg er meget stolt af mine unger der passede på hinanden og deltog i diverse aktiviteter og viste over for sig selv og os forældre at de kan en masse selv.

Jeg kan varmt anbefale skaksommerlejren til alle forældre med børn der synes skak er sjovt og som har lyst til at spille skak, lege, dyrke sport og være sammen med en masse andre på tværs af køn, alder og skakerfaring. På lejren var der både begyndere og de allerbedst ratede juniorer og mit indtryk er at alle fik meget med hjem. Mine fik i hvert fald en masse med hjem hvor en del af det var skakrelateret men langt mere var alle mulige andre erfaringer og oplevelser.

Ingrid og Karl Emil har skrevet lidt om deres oplevelser her:

KarlEmilSkakLejr15-06
Karl Emil sidder til højre ved andet bræt

Karl Emil:
”Det er sjovt at der også var lidt fodbold og det var rigtig sjovt at der var nogle svære modstandere i skak”

”Sjovt fordi man kan lege og gå i brugsen og spille skak hele dagen. Og der var brusere (som Karl Emil dog ikke benyttede sig af; far) Man får nogle nye venner, f.eks. Andreas som var god til fodbold og til skak. Man kunne også spille bordtennis i hallen og badminton.”

”God undervisning 100%” ”Jeg er blevet meget bedre til fodbold”

”De voksne var rigtig gode til skak og søde. De store børn var søde imod os, jeg kan ikke sige noget om små børn, for mig og Lukas var de mindste (i højden).”

”Maden var god, f.eks. lasagne. Jeg savnede far og mor lidt om aftenen når jeg skulle sove. ”

IngridSkakLejr15-04
Ingrid i midten

Ingrid:
”Jeg har været på skaklejr. På skaklejren boede jeg i et pigehus. Jeg boede på værelse med en der hed Signe.  Om morgenen skulle vi ned i et køkken for at få mad. Vi var også i Djurs sommerland. Det var rigtig sjovt! Hver dag havde vi undervisning i skak om morgenen og vi spillede også kampe i lejrturneringen.”

”I Djurs sommerland prøvede vi Juvelen som er Danmarks længste rutchebane. Vi prøvede også Kanibal gryden. Hjemme ved skaklejren var der hver dag en som var krammebamse. En krammebamse er en der kunne komme om aftenen og kramme en når man skal til at sove. I det pige hus jeg boede i skulle man i seng kl. 10. Vi havde også noget der hed Tjelelege om eftermiddagen. Tjelelege er noget hvor man er ude og bevæge sig. Man spiller fodbold og laver dagens aktivitet. Til dagens aktivitet lavede man forskelige ting hver dag. Engang lavede vi noget hvor man skulle kaste våde bolde på lederne. 2 aftener spillede alle børnene simultan mod de voksne.”

”Jeg er blevet meget bedre til skak”

_____________________________________________________________________________________

Ungdoms-DM 2014 (16/10 2014)
Årets danmarksmesterskab for juniorer U-DM 2014 er netop blevet afholdt i Skanderborg (3-5 oktober).

Amager Skakforening havde for første gang 3 juniorer tilmeldt turneringen, heriblandt den nykårede Københavnsmester 2014 i U08; Karl Emil.

U-DM (U8): Karl Emil fik 3/7 hvilket rakte til en delt 4.plads i gruppen lige uden for pokalerne. Karl Emil startede godt og koncentreret ud med en sikker sejr over Axel Holland fra Nørrebro skakklub. I de resterende kampe spillede Karl Emil så alt for hurtigt og det var tydeligt at se at de to roligt sindige jyder og fynboen der fik de tre øverste pladser havde stor fordel af Karl Emils (og Oliver Watts´ fra BMS) for hurtige træk. Tydeligst var det i Karl Emils tredje kamp mod Oliver hvor begge spillere havde over 1 time tilbage efter mere en 40 træk med åbning mellemspil og slutspil alt sammen overstået på 6min.. Vild blitzskak hvor der flere gange gik adskillige træk inden en af spillerene nåede at trykke på uret. Begge spillere startede med 45min til kampen +30sek pr. træk og begge spillere havde i (næsten) hver eneste kamp mere tid tilbage til slut end da de startede :o.

Karl Emil slog dog Oliver Watts som han også gjorde i finalerunden til Københavnsmesterskabet weekenden før. Gruppen blev fortjent vundet af Albert Mechlenburg Møller fra Frem (Fyn) med 7/7 men Oliver havde i sidste kamp mod netop Albert sat tempoet ned hvilket var med til undervejs at komme foran med en officer og den skalp kunne han godt have taget. Men flot turnering igen af Karl Emil der helt sikkert havde taget en af pokalerne hvis han havde spillet med lidt mere tålmodighed.

U-DM (U10): Her deltog Ingrid og Jonas. Ingrid fik 3/7 og Jonas fik 1/7 i en hård gruppe hvor de begge er førsteårsspillere. Det rakte til en hhv. 15. og 21. plads hvilket var meget tilfredsstillende for Ingrid mens Jonas var lidt skuffet. Feltet var hårdt og det var tydeligt at se at modstanderne havde styr på åbninger/mellemspil og slutspil og overgangene imellem disse. Ingrid og Jonas var gode til at bruge deres tid og Jonas havde succes med og var tvunget til at spille mere defensivt end han var vant til. Ingrid slog bla. Hannibal Valeur Jaques fra Nørrebro samt Sebastian Brødsgaard fra Caissa der begge har spillet masser af Junior Gran Prix stævner. Nederlag til Kischieciro Kræmmer (Nørrebro) Tobias Brødsgaard (Caissa) og Jonathan Aagaard Hansen (Frem) der blev hhv. 3, 5 og 7 kan der ikke siges noget til. Flot spil og flot indstilling af begge! Og mon ikke de til næste år kommer godt op i feltet.

For alle tre kunne man godt se at det var første gang de prøvede at have virkelig megen tid til kun et enkelt parti. Imellem kampene var der masser af leg udenfor på legepladserne hvor ungerne tonsede rundt med hinanden på tværs af klubber og landsdele. Dejligt at se at man godt kan være benhårde konkurrenter ved brættet og gode venner på legepladsen. Et rigtigt fint og lærerigt stævne for klubbens 3 juniorer.

_____________________________________________________________________________________

Resultater fra juniorenes Københavnermesterskab (28/9 2014)
To juniorer fra Amager Skakforening deltog lørdag, 27. september, i det åbne KM 2014 i Ballerup.
I Gruppe E (2004-2005) vandt Karl Emil sin gruppe efter omkamp.
I Gruppe D (2002-2003) fik Ingrid 3 sejre i en svær gruppe.
2014 KM junior
Karl Emil i midten med pokal.
Info på KSU om arrangementet

I næste uges weekend (uge 40) afvikles DM for juniorer i Skanderborg. Her vil der også være et par af klubbens juniorer der deltager.

Info om DM

_____________________________________________________________________________________

Juniorholdkamp. Amager – Nørrebro (25/9 – 2014)
Torsdag aften, 25/9 drog seks af Amager Skakklubs juniorer (og nogle voksne) til Nørrebro.

Der blev spillet to holdkampe. Nørrebros juniorer vandt begge kamp med henholdsvis 5-1 og 5½-½.
Partierne som gav point til Amager blev begge spillet af Hannington.
Der var slikposer til alle deltagere, og juniorerne hyggede sig meget.

Det var et vellykket arrangement, som især blev stablet på benene af Tobias fra Amager og Thore fra Nørrebro. Dette arrangement bliver forhåbentligt efterfulgt af lignende.

_____________________________________________________________________________________

Juniorskakmatch med Nørrebro Skakforening (3/9 2014)
Amager Skakforening har sammen med Nørrebro Skakklub aftalt et venskabeligt arrangement mellem hinanden, som vi håber, I har lyst til at deltage i. Forventningen er, at der i løbet af den kommende skaksæson vil blive afholdt 2 til 3 arrangementer, som vil foregå på de enkeltes skakklubbers juniortræningsdage (tirsdag for Amager Skakforening og torsdag for Nørrebro Skakklub).
Det første møde vil foregå i Nørrebro Skakklub, Frejasgade 14, 2200 København, torsdag den 25. september kl. 18.00 – 19.00.

Der forventes at være tid til 1 spil af 2 x 20 minutters varighed.

Klubberne er vært ved lidt frugt/kiks/saft el. lign. i pausen.

_____________________________________________________________________________________

AMS junior-hold til KM i skoleskak 2014
Ivan, Thor, Hans og Benjamin kæmpede hårdt mod ØBROs seje drenge ved Københavnsmesterskabet i skoleskak for hold. Holdet blev nr. 3 og vandt en flot sølvpokal og medaljer

KM hold 2014 048 KM hold 2014 018

_____________________________________________________________________________________

FerieCamp på Peder Lykke skole (uge 7 2014)
I uge 7 holder langt de fleste folkeskoler vinterferie. I denne uge har Sven taget initiativ til at AMSF skal være med i en FerieCamp på Peder Lykke skolen. Her kan unge mennesker komme forbi og prøve en masse aktiviteter og blandt andet skak. Det foregår mandag til fredag i uge 7 mellem kl 14 og 16.  Det er primært Sven der står for det, men bl.a. Tobias og Christian har også vist sine pædagogiske evner.

_____________________________________________________________________________________

Kære skak-forældre (december 2013)
Der er nu tilmeldt 14 børn fra 6 – 15 år i Amager skakskole. Jeg vedlægger en medlemsliste, så børnene evt. kan lave aftaler om at mødes og spille skak.

I lørdags deltog Ivan, Jason og Benjamin i de første holdkampe for Amager. Det blev både til sejre og nederlag og en masse nye erfaringer. Vi regner med, at flere af børnene deltager til de næste holdkampe, som spilles lørdag den 4. januar. I kan følge med i resultaterne fra holdkampene på www.ksu.dk/holdturneringen/juniorrækken sj. Juniorgrandprix (JGP) Københavns skakunion afholder en række juniorgrandprix stævner i løbet af vinteren. I kan læse mere om JGP på www.ksu.dk/juniorskak og her kan man også tilmelde sig.

Det første JGP blev afholdt på Nørrebro den 9. november, og Thor deltog fra AMS. Næste JGP turnering er lørdag den 7.december i Taastrup. Indbydelsen er vedlagt denne mail. Den 18. januar afholder Amager skakskole JGP turnering i Prismen. Københavns skoleskaks turneringer

Københavns skoleskak afholdt individuelt københavnsmesterskab den 2. november. Ivan, Thor, Benjamin og Jakup deltog og fik hver en medalje for det.

Den 1. februar afholder Københavns Skoleskak KM for hold på Skolen ved Sundet, og til marts afholdes ”Kbh Open” på Frederiksberg. Her plejer at deltage over 150 skoleskakspillere. Jeg sender indbydelse til disse turneringer direkte til jer. Skak på computeren. Sidste tirsdag (19. november) viste Christian forskellige skaklinks på PC’en, og der er mange sjove minispil, som børnene kan øve sig med. På klubbens hjemmeside www.amsf.dk kan I under diverse links/ skoleskak finde dem.

Skoleskak.dk er også en god indgang til øveprogrammer. Julegaveidéer Hvis børnene ønsker sig skakmaterialer eller skakbøger til jul, vil jeg gerne hjælpe med råd og anbefalinger. Dansk skoleskaks online shop www.skakshoppen.dk har det meste, de har også et Showroom i Brolæggerstræde 6.

_____________________________________________________________________________________

Foreningsdag ved Sundby idrætsanlæg (11/9-2013)
Onsdag 11. september blev der afholdt en foreningsdag i lokalerne ved Sundby idrætsanlæg på Amager. Her var bl.a. rollespil, stabling af krus og kortspillet “Magic” repræsenteret. Grupper af cirka 20 børn og unge samt pædagoger fra forskellige institutioner i nærområdet besøger på skift en forening. Christian og Sven præsenterede skak for seks grupper unge. De blev præsenteret for spillet og reglerne for bondeskak, hvorefter de selv prøvede kræfter mod hinanden i bondeskak. Til sidst får pædagogerne papirer med, så de unge kan finde frem til klubben, hvis det har vakt interesse. De unge kunne ligeledes tage et eksemplar af Skoleskak-bladet. AMSF deltog i et lignende arrangement sidste år, som blev afholdt i Prismen.