Skaksommerlejr på Tjele Efterskole

Tre juniorer til skaksommerlejr på Tjele Efterskole (22/8 2015)

Denne sommer var vores børn Ingrid 9år og Karl Emil 7år med på årets skaklejr i Tjele for første gang. Samtidig var det første gang at de var alene afsted på sommerlejr i det hele taget og sommerfuglene var store i deres maver og nok endnu større i vores stakkels forældremaver.

At de ville være vilde med skakdelen og det med at møde en masse andre som også synes at skak er sjovt og få undervisning i skak, var vi ikke så meget i tvivl om… Men ville de kunne lide maden, ville de få snakket med nogle, ville de blive generte, ville de komme til at savne os, ville de huske at børste tænder og vaske sig og og og…

I forvejen havde vi snakket med ildsjælene der arrangerer lejren da vi var lidt usikre på om Karl Emil med 7år ville være for ung til at komme med, ikke pga. skakerfaring men mere mht. det at skulle være helt selvkørende. Konklusionen blev at han nok skulle klare den med storesøster som backup og lederne har altid et vågent øje på de mindste.

Det var også som forventet en tryg oplevelse at aflevere ungerne på skolen om søndagen og de var fornærmende lidt kede af at skulle sige farvel til deres forældre.. De var meget mere optaget af at komme til at snakke med de andre hvor de jo kender flere fra forskellige skakstævner. Vi var bare i vejen ;o)

Så er der ellers bare stille en hel uge og når man får fat i ungerne via mobil har de egentlig ikke lige tid til at snakke.

Da vi hentede dem igen var det to meget meget trætte børn mættede af oplevelser og nye erfaringer. Det første de begge dog sagde var; at de vil afsted til næste år igen. Jeg er meget stolt af mine unger der passede på hinanden og deltog i diverse aktiviteter og viste over for sig selv og os forældre at de kan en masse selv.

Jeg kan varmt anbefale skaksommerlejren til alle forældre med børn der synes skak er sjovt og som har lyst til at spille skak, lege, dyrke sport og være sammen med en masse andre på tværs af køn, alder og skakerfaring. På lejren var der både begyndere og de allerbedst ratede juniorer og mit indtryk er at alle fik meget med hjem. Mine fik i hvert fald en masse med hjem hvor en del af det var skakrelateret men langt mere var alle mulige andre erfaringer og oplevelser.

Ingrid og Karl Emil har skrevet lidt om deres oplevelser her:

KarlEmilSkakLejr15-06
Karl Emil sidder til højre ved andet bræt

Karl Emil:
”Det er sjovt at der også var lidt fodbold og det var rigtig sjovt at der var nogle svære modstandere i skak”

”Sjovt fordi man kan lege og gå i brugsen og spille skak hele dagen. Og der var brusere (som Karl Emil dog ikke benyttede sig af; far) Man får nogle nye venner, f.eks. Andreas som var god til fodbold og til skak. Man kunne også spille bordtennis i hallen og badminton.”

”God undervisning 100%” ”Jeg er blevet meget bedre til fodbold”

”De voksne var rigtig gode til skak og søde. De store børn var søde imod os, jeg kan ikke sige noget om små børn, for mig og Lukas var de mindste (i højden).”

”Maden var god, f.eks. lasagne. Jeg savnede far og mor lidt om aftenen når jeg skulle sove. ”

IngridSkakLejr15-04
Ingrid i midten

Ingrid:
”Jeg har været på skaklejr. På skaklejren boede jeg i et pigehus. Jeg boede på værelse med en der hed Signe.  Om morgenen skulle vi ned i et køkken for at få mad. Vi var også i Djurs sommerland. Det var rigtig sjovt! Hver dag havde vi undervisning i skak om morgenen og vi spillede også kampe i lejrturneringen.”

”I Djurs sommerland prøvede vi Juvelen som er Danmarks længste rutchebane. Vi prøvede også Kanibal gryden. Hjemme ved skaklejren var der hver dag en som var krammebamse. En krammebamse er en der kunne komme om aftenen og kramme en når man skal til at sove. I det pige hus jeg boede i skulle man i seng kl. 10. Vi havde også noget der hed Tjelelege om eftermiddagen. Tjelelege er noget hvor man er ude og bevæge sig. Man spiller fodbold og laver dagens aktivitet. Til dagens aktivitet lavede man forskelige ting hver dag. Engang lavede vi noget hvor man skulle kaste våde bolde på lederne. 2 aftener spillede alle børnene simultan mod de voksne.”

”Jeg er blevet meget bedre til skak”