Amagers unge skak kometer.

Søndag den 22. august sluttede Smuk Skak EMT-turneringen i Skanderborg.
Amager Skakforening blev på fornemmeste vis repræsenteret, da to af vores stærkeste juniore, brødrene Anton og Laurits Bønsvig Wehding, havde lagt vejen forbi Skanderborg.

Laurits vandt sin gruppe med 4 ½ af 5 point, hvilket gav en gevinst på 82 gode rating point og en præstations rating på 2196! En meget sikker præstation, og mon ikke der snart kan skrives mesterspiller på visitkortet.
Stort tillykke til Laurits.

Vi er jo forvent med at de to unge ”krigere” vinder hver sin gruppe, men denne gang gik det ikke for Anton, som spillede noget under sit normale niveau, og derfor ikke sluttede som gruppevinder.
Rygterne vil vide, at han op til turneringen har arbejdet meget med sin skak, f.eks. nye åbningsvalg, hvilket godt kan give udfordringer i de første turneringer.
Men ingen tvivl om, at også Anton er stærkt på vej mod titlen som mesterspiller.

Efter at denne artikel er skrevet, har Anton spillede med i Øbro Weekend turnering og nu “kører” tingen som de skal og Anton vandt sin gruppe.

Laurits og Anton, her sammen med Viktor Haarmark som i
Skanderborg scorede sin første IM norm.

I weekenden 26 til 28 august blev der spillet Nordic Youth Chess Championship 2022, også her er Amager Skakforening godt repræsenteret idet, Karl-Emil Elmer Nielsen-Refs deltager i U-15, gruppens rating favorit er Svenske FM Edvin Trost med 2370 i Elo rating.
Karl-Emil startede første runde med at, spille remis mod Svenske Douglas Karde.
I anden runde var der så lagt op til en lille Københavns lokalopgør, da modstanderen var gruppens anden Danske deltager, stærke Jeppe Hald Falkesgaard fra Brønshøj Skakforening.
Partiet sluttede efter hård kamp med en sikker sejre til Karl-Emil, da Jeppes konge blev fanget midt på brættet.

Lørdagens morgenrunde bød så på sort mod gruppens rating favorit Svenske FM Edvin Trost 2370 Elo, lidt over 300 mere end Karl-Emils nuværende Elo tal.
En styrkeforskel som måske kunne få nogen til at vælge en lidt forsigtig tilgang til partiet og valg af åbningsvariant, men ikke vor mand fra Amager Junior, han går frisk til opgaven og spiller gerne på gevinst uanset modstanderens ratingtal.
Et tjek på DSU´s hjemmeside viser da også, at ud af 476 spillede partier, er ”kun” 45 endt remis.

I partiet viser Karl-Emil med sine valg af træk, et ønske om at komplicere stillingen og spille på angreb, i træk 10 spiller han Le6 hvilket efterlader bonden på b7 udækket….
Slå hvis Du tør, syntes han at sige til sin højt ratede modstander, der måtte bruge 19 minutter på klokken, før han slog bonden på b7, hvorefter Karl-Emil spillede Sb4 og slag på c4 med den hvidflettede løber, formentlig med det mål at fange den hvide Dronning, hvilket dog ikke lykkedes.

Stillingen efter Karl-Emils 10 træk Le6… Slå hvis Du tør!

Dronningerne blev byttede af og efter 15 træk, giver Fritz17 faktisk sort en lille fordel i stillingen, men ikke noget afgørende, og partiet fortsætter med lige spil, frem til et slutspil, som bliver afviklet til en stilling hvor begge parter har tårn og tre bønder på kongefløjen.
Stillingen er 100% remis, og der gives hånd, flot og sikkert spil af Karl-Emil mod en stærk modstander.

Da de sidste partier var spillet færdigt søndag aften, var stillingen at Nordmanden Sverre Lye 1963 Elo. havde vundet gruppen med 5 ½ point af 6, en flot og sikker præstation.
Gruppens to Danske deltagere Karl-Emil og Jeppe endte begge med 3 af 6 point, hvilket er noget under deres forventede score.
Karl-Emil tabte til gruppens nummer et og to, hans stillinger taget i betragtning, kunne der godt være kommet
1 måske 1 ½ point mere ind på kontoen. Hvilket jo er meget nemt at skrive, når man har Fritz17 ved sin side og aldrig kommer i tidsnød, hjemme foran skærmen.

Men uanset slutresultatet takker Amager Skakforening Karl-Emil for god underholdning hele weekenden!