Status inden sidste runde i
KSU Holdturnering 2021-2022

Som nævnt i julestatussen, har Amager 4 hold med i årets holdturnering, og her inden sidste runde, lørdag den 26. marts i Ballerup, ligger både vores l. hold og lll. hold, rigtig godt placerede på andenpladsen i deres respektive grupper, begge grupper ser dog ud til at være afgjort inden sidste runde.
Amager l har en meget spinkel chance, hvis vi kan slå føre holdet Hvidovre stort, hvilket nok er tvivlsomt de har spillet meget stærkt i hele sæsonen.

Amager lll er uden chancer, førerholdet Øbro er inden sidste runde 9 point foran.
Men uanset resultatet i sidste runde, kan begge Amager hold være godt tilfreds med sæsonen, specielt vores tredje hold, har præsteret langt over forventede.

Amager l – Holdkaptajn Sven Løntoft

Ved sæsonstart stillede vi op med et rating gennemsnit på 1775, hvilket placerede os som nummer seks af de otte deltagende hold, så alene på den baggrunde er det flot præsteret, at vi kan være med i oprykningskampen.
Inden sidste runde ligger vi på andenpladsen med 30 bræt point og 10 match point, et resultat som holdet bestemt kan være tilfreds med. Resultatet skyldes er god og stabil holdindsats, hvilket tydeligt ses på gruppens Top 20 topscorerlisten, hvor har Amager hele 5 spillere med.
Peter Lunding med 4 ½ af 6 og Henrik Hauge med 4 ½ af 5 fulgt af Sven Løntoft med 4 af 6
Michael Madsen har scoret 100 % med 3 af 3, sidst med ikke mindst er Karl-Emil med på listen med 3 af 5.

Gruppen er tæt mellem de tre øverste hold, favorit til oprykningen er dog forsat Hvidovre, som også er gruppens højest ratetede med 1939 i sni,t og her inden sidste runde har 34 ½ point på førstepladsen.
De har pt. vundet alle deres kampe og flere af dem stort, så det bliver en vanskelig opgave, dels at fravriste dem førstepladsen, dels at forsvare vores anden plads, da vi ”kun” er 2 point foran Seksløberen på tredje pladsen.

I sidste runde møde Amager, topholdet Hvidovre og vi kan love dem, at der bliver hård kamp om hver eneste point.

Amager II – Holdkaptajn Ole Petersen

Lad det være nævnt med det samme, Amager II kommer ikke til at blande sig i oprykningskampen.
Vi har kæmpede det bedste vi kunne, men gruppen er knækket over på midten og tre hold har skilt sig ud i toppen, hvor Tårnby fører med 29 ½ point, efterfulgt af Skak for sjov og Odysseus som begge har 29 point.
Vi holder fjerde pladsen med et ½ point ned til Caissa Gladsaxe, som vi møder i sidste runde, men uanset resultat slutter vi midt i gruppen, uden fare for nedrykning.

Vi mistede efter de to første runder vores førstebræt Siilias, som rejste hjem til familien i Tyskland, hvilket selvfølgelig var ærgerligt.
Men det har ikke være afgørende for holdets placering, Laurits bestyrede derefter 1. brættet på bedste vis og vi har haft stærke reserver til rådighed.
Tak til Hans, Erik, Michael og Angelo for at stille op.
Holdets topscorer er pt. Richard Nielsen med 4 ½ af 6, efterfulgt af Laurits og Ole med 3 ½ af 6.


Så selv om at sidste runde ikke får den store betydning på holdets placering i gruppen, kan vi godt love Gladsaxe at der vil blive kæmpet hård om alle point.

Amager lll – Holdkaptajn Jens Gade

Ved sæsonstart var vi placeret som nummer fem af de otte hold med et rating gennemsnit på 1368, mod topholdet Øbros 1636, så fra første kamp vidste vi, det ville blive en svær opgave.
Men som sæsonen skred frem, viste holdet med alt tydelighed, at skak er andet end ratingtal, her inden sidste runde har holdet kun tabt en enkelt kamp, i fjerde runde måtte vi strække våben mod topholdet Øbro.
Holdet har kæmpet forbilledligt, og alle spillere har kæmpet det bedste de har lært, John Svensson har scorede 100% med 6 point af 6 muligt, hvilket også har indbragt John 135 gode rating point.
Han er tæt fulgt af Erik Elmer som har 5 ½ af 6 point og Thorir Gunnarsson med 5 af 6 point.
Holdet har på alle måder indfriet klubbens og sikkert også egne forventninger til sæsonens resultat.


Sidste runde bliver mod gruppens andet Øbro hold, med hvem vi deler andenpladsen, og selv om de er klare rating favoritter og har spillet en fin turnering, så har vi nu ikke tænkt os at give op på forhånd, der vil der blive kæmpede hård om alle pointene.

Amager lV – Holdkaptajn Benny Hansen

Som forventet blev sæsonen en hård omgang for vores fjerde hold, med et ratinggennemsnit på 1104, er vi det lavest ratede hold i gruppen.
Men det betød ikke at holdet på forhånd havde givet op, der er i alle kampe blevet kæmpede og såvel humør som moral har været høj. Især mod de to højt ratede Øbro hold var vi presset i bund og måtte kæmpe for ikke at tabe 8-0, men det gik, og vi kom på tavlen i begge kampe.
I runden mod Valby viste flere af spillerne stor styrke, holdkaptajnen Benny Hansen gik forrest og vandt over deres førstebræt Niels, som har 435 rating point mere, der skal mere end 400-500 rating point til at afskrække Benny, hvilket han jo også tit viser i vores klubmesterskaber.
De to unge juniorspillere Johannes Nielsen og Markus Holmberg ville ikke stå tilbage for kaptajnen og hentede også begge point mod Valby.
I de tre sidste runder har Johannes scorede 2 ½ af 3 point mod stærkere modstandere.
I de samme tre runder har Marcus scoret 2 af 3 point også mod væsentligt stærkere modstandere.
En meget flot præsentation af vores juniorspillere på IV holdet, men også juniorerne på vores andre hold gør det rigtigt godt.

Derfor er det på sin plads, med en stor tak til Amager Skak Skole og den frivillige lærerstab, de gør det rigtigt godt.