Afslutning af KSU Holdturnering 2021-2022

Lørdag den 26. Marts kl. 13.00 var der afsluttende runde i Ballerup, alle deltagende hold var samlet, og som altid blev det en hyggelig dag, hvor man genså og hilste på mange gamle og nye skakvenner.

Som beskrevet tidligere, havde både vores 1. hold og 3. hold mulighed for oprykning, såfremt de kunne vinde deres respektive kampe.

Inden runden var der gjort en stor indsats fra de respektive holdkaptajner, for at alle Amager hold stillede fuldtalligt op, hvilket lykkedes og tak for det.

Desværre lykkedes det ikke begge vore ”top hold” at rykke op, men indsatsen og kampmoralen fejlede ikke noget denne lørdag eftermiddag i Ballerup.

Amager 3 – Holdkaptajn Jens Gade

Vi starter med at ønske Amager 3 tillykke med oprykningen, med 35 brætpoint og 12 matchpoint blev de en sikker nummer 2. i gruppen. Gruppen blev ganske ret suverænt vundet af Øbros 6. hold med 46 brætpoint.
I lørdagens afgørende kamp om oprykningen, skulle vi møde Øbros 7. hold, med hvem vi inden start delte gruppens andenplads, begge hold med 29 ½ point, vi kunne dog ”nøjes” med uafgjort og stadig sikre andenpladsen, grundet flere matchpoint.

Det skulle dog hurtig vise sig, at al spekulation i uafgjort var unødvendigt, på alle brætter var der blæst til angreb fra Amager spillerne, og selvfølgelig gik holdkaptajn Gade forrest og satte hurtigt point ind på vores konto. Men også holdets to topscore Erik Elmer og John Svensson, som begge har scoret 6,5 af 7 point viste god kampform denne lørdag eftermiddag.
Erik gik hårdt til sin modstandere og fik sat point ind på vores konto, John måtte dog nøjes med det halve, men da var matchen afgjort.
Orla Eilegaard ville også være med og fik hurtigt gjort modstanderen så mør, at pointet var hjemme.

Holdets to reserver Peter Holmsø og William Falkner, løste begge opgaven til UG og hentede pointene hjem til Amager og TAK for det.
På vores 1. bræt måtte Thomas Haugaard efter rigtigt godt spil, overgive sig til en mesterspiller, men Øbromanden fik hård modstand undervejs.
Også Thorir Gunnarsson måtte aflevere et point til Øbro, men har overordnet set spillet en rigtig god holdturnering med 5 af 7 point, hvilket placerer ham på en 7. plads over gruppens 20 bedst scorende spillede.
Listen toppes at to Øbrospiller som begge har scoret imponerende 7 af 7, derefter følger vores to topscore Erik og John. Hvilket betyder at Amager 3, har tre spiller i top ti på topscorelisten, en ganske imponerende og flot indsats, med tanke på at spillerne i mange af kampene har været oppe mod væsentligt højere ratet modstander.


Amager 3. 5 ½ – 2 ½ Øbro 7.

Tillykke med oprykningen !

Amager I – Holdkaptajn Sven Løntoft

Vores førstehold havde også rimelige chancer for oprykning og var inden lørdagens kamp, et point efter vores nærmeste konkurrenter, men skulle i denne sidste runde møde topholdet Hvidovre, som inden runden havde vundet alle deres kampe, flere af dem stort.
Vi stillede med det stærkest mulige hold, idet at Marie Frank var klar til at spille efter en længere pause, grundet barsel. Marie spillede en sikker remis på andet bræt og kunne derefter nyde nogle timer i skakmiljøet, inden turen gik hjem til brystbarnet. Rygter ville vide, at familien på hjemmefronten også hyggede sig, i mors fravær blev der set Batman.

Amagerholdet kæmpede det bedste de kunne og klarede som det eneste hold at spille uafgjort 4-4 med gruppevinderen Hvidovre.

Desværre var det ikke nok til at sikre oprykningen, og vi sluttede på en tredje plads ”kun” et enkelt point efter Lyngby-Virum som med flot spil sikrede sig oprykningen.

Også vores første hold er godt repræsenterede med fire spillere på gruppens topscoreliste.
Michael Leerberg har været helt ustyrlig og scorede 100% med 4 af 4 mulige point,
Henrik Hauge har scorede 4 ½ af 6 point efterfulgt af Peter Lunding og holdkaptajnen Sven Løntoft med 4 ½ af 7 mulige point.

Det var desværre ikke mange af de enkelte partier, jeg kunne følge, dels sad vores førstehold i den anden ende af salen, og dels havde jeg i mit eget parti nok at gøre med at holde en velspillede og angrebslystende ung mand væk fra min stakkels konge.

Amager II – Holdkaptajn Kim Petersen (Vikar for Ole Petersen)

Inden lørdagens sidste runde var Amager II uden chance for oprykning, men heller ikke i fare for nedrykning, så vi kunne tage det lidt afslappet. Det blev så ikke tilfældet, alle spillere gav dem max gas fra starten og vi fik sæsonens bedste resultat.
Derfra hvor jeg sad, startede lørdagsunderholdningen med, at Hans Haagen på 5. bræt, i vanlig angrebsstil pressede modstanderens brikker sammen på kongefløjen, og for modstanderen blev det hurtigt et valg mellem mat eller en tabt stilling. Hans vandt sikkert.
En meget velspillende Anton Wehding fik også hurtig fat i sin modstander og kunne uden det store besvær hente pointet til Amager.
Holdets absolutte topscore Richard Nielsen (5 ½ af 7 point), kom bedst fra start og fik med en smart springermanøvre sat modstanderen under pres, hvilket endte med at koste ham et helt tårn, og Richard kørte derefter pointet sikkert i garage.

Laurits spillede sikkert og drev en fribonde igennem til sejr på første bræt, for mig at se kunne modstanderen godt have givet op langt tidligere, Laurits bonde/bønder kunne ikke stoppes.
Henri Tolba vandt også sikkert, om end det tog lidt tid, da modstanderen pakkede alle sin brikker sammen om kongen, måtte Henri først lige nedbryde hans fæstning.
På sidste bræt havde vi Peder Kinch med som reserve så vi kunne stille fuldtalligt op.
TAK til Peder for at springe til i sidste øjeblik, desværre stillede vores modstander op med et tomt bræt, hvilket jeg som fungerende holdkaptajn beklagede mig over til vores modstander hold.
Det havde været god stil, at meddele os dette, så ikke Peder skulle køre forgæves til Ballerup.

Mit eget parti forløb nogenlunde planmæssigt, efter at min modstander, en velspillende ung mand havde modtaget mit springeroffer og mine tårne besatte den 2. række, var det spil til et mål.

Tilbage sad så Angelo på andet bræt, efter at partiet havde svinget lidt frem og tilbage, blev der afviklet til et slutspil med chancer til begge parter. Som altid pressede Angelo på for at vinde, men modstanderen hold balancen, og der blev taget remis ved trækgentagelse.
En god og hyggelig lørdag sluttede for Amager II med en sejr på 7 ½ – ½.

Udover Richard som blev vores topscorer, kom Laurits også med på gruppens Top 20 topscoreliste med 4 ½ af 7 mulige point.

Amager IV – Holdkaptajn Benny Hansen

Sæsonen har være hård for vores fjerde hold og sidste runde skulle ikke være nogen undtagelse, lørdagens match var mod Hvidovre II, som med et rating gennemsnit på 1607 mod vores 1104, må nok sige at Hvidovre er favoritter.
Men Bennys tropper viste igen, at de ikke lader sig imponere og kæmpede efter bedste evne på alle brætter, hvilket da også gav point.
Theis havde taget formen fra vores klubturnering med til Ballerup og vandt et flot parti, holdets to unge juniore fulgte trop, og fik begge remis mod væsentligt stærkere modstandere.
Både Marcus og Johannes har som turneringen skred frem, vist stigende styrke, og det bliver interessant at følge deres udvikling i fremtiden, de har begge potentiale til at blive meget stærke.

På sidste bræt fik reserven Benno Kulesch et gratis point, da Hvidovre stillede op med et tomt bræt, meget kedeligt, men Hvidovre havde heldigvis givet besked på forhånd, så Benno slap for en foegæves tur til Ballerup, men stort TAK til Benno for at springe til i sidste øjeblik.

Slut resultatet blev et ærefuldt nederlag på 5-3 til Hvidovre, men stor respekt for den holdånd og kampmoral, som holdet har udvist ikke kun i sidste runde, men gennem hele sæsonen.

Amager skakforenings bestyrelse vil gerne benytte lejligheden til at takke alle spillere og reserver for deres deltagelse i årets KSU Hold turnering.
Det er imponerende, at vi har kunnet gennemføre sæsonen med hele fire hold, hvilket ikke mindst har været muligt, fordi vi har trofaste reserver, som velvilligt har stillet op, når det var nødvendigt.

Afslutningsvis skal der lyde en stor tak til de fire holdkaptajner Svend, Ole, Jens og Benny.